Prototype laten maken & testen

Bij Balini kunt u een prototype laten maken van uw idee. Modellen en prototypes worden gedurende het hele ontwerptraject gemaakt. Wij kunnen een prototype maken van uw idee. We hebben al meer dan dertig jaar ervaring met het maken van modellen en prototypes. Deze prototypes kunnen in vrijwel elke fase van het ontwerpproces gemaakt worden. Door een model te laten maken, wordt het product tastbaar waardoor onder andere de vormgeving en functies goed geëvalueerd kunnen worden.

Prototype en modellen laten maken bij een industrieel ontwerpbureau

Op het moment dat u een prototype of model wilt laten maken van het product dat u door ons laat ontwerpen, wordt de productietechniek van het ontwerp afgestemd op het doel daarvan. Zo zijn er talloze manieren om een 3D print of model te maken. Dit kan bijvoorbeeld in kunststof, hout of metaal, variërend in kwaliteit en afwerking. Tot op zekere hoogte kunnen deze prototypes en modellen in onze eigen werkplaats gerealiseerd worden. Er is in iedere fase van het ontwerpproces een waardevol prototype of model te realiseren zonder onnodige hoge investeringen en lange levertijden.

Testen, keuren en certificeren

Afhankelijk van het type product en de kwaliteit van het model dat u wilt laten maken, kunnen verschillende (interne) producttesten uitgevoerd worden. Indien het eindproduct moet voldoen aan bepaalde keurmerken, normen en/of richtlijnen dan dragen wij hier zorg voor. In samenspraak met een certificeringsinstantie wordt een plan opgesteld en worden de benodigde (officiële) testen bepaald. Voorbeelden van vaak voorkomende testen zijn EMC-/ IP- en temperatuurtesten. Na het opstellen van de testcriteria kunnen testen worden uitgevoerd. Na positieve testresultaten wordt de juiste documentatie opgesteld en kan indien van toepassing een keurmerk worden aangebracht op het product. Vervolgens kan het prototype dat u wilt laten maken verder geoptimaliseerd én vrijgegeven worden voor productie.

Ga met ons in gesprek

Wilt u een prototype of model laten maken van uw idee? Bel ons dan zeker op! Wij gaan graag met u in gesprek. Ons CAD-tekenbureau kijkt ernaar uit om van uw idee een tastbaar product te maken. Voor het maken van een afspraak, het laten maken van een prototype of bijvoorbeeld een oriëntatie en analyse van uw idee, kunt u ons bereiken op 024 – 679 32 72.

Balini Productinnovatie

Copyright © 2024 Balini Productinnovatie - All rights reserved - Privacy statement